kalendarzWitaj dziś jest poniedziałek, 26 czerwca 2017 r.   Imieniny: Jana, Pauliny, Rudolfiny dodaj do ulubionychdodaj do ulubionychenglish versionenglish version



forum
stronę odwiedziło:
1974699 osób

O Izbie

Informacja o Krajowej Radzie Drobiarstwa - Izbie Gospodarczej w Warszawie

Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza w Warszawie powstała 11 marca 1998r.

Aktualnie do KRD-IG należy 69 podmiotów gospodarczych, reprezentujących hodowlę, reprodukcję, wylęgi, produkcję towarową drobiu i jaj, przetwórstwo mięsa drobiowego i jaj, zbyt drobiu i przetworów mięsa drobiowego, oraz produkcję pasz dla drobiu.

Członkami KRD-IG są m.in. Uniwersytety Rolnicze, związki hodowców i producentów drobiu, zakłady przetwórcze mięsa drobiowego, wytwórnie pasz oraz indywidualni hodowcy i producenci drobiu.

Celem działalności Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej jest m.in. dalszy rozwój i unowocześnianie polskiego drobiarstwa, ochrona interesów hodowców i producentów drobiu oraz przetwórców mięsa drobiowego, ich integracja, reprezentowanie krajowego drobiarstwa wobec władz państwowych.

Członkowie KRD - IG realizują około 70 % produkcji żywca drobiu, a w uboju i przetwórstwie mięsa drobiowego około 80% produkcji krajowej.

Od 2005 r. KRD-IG jest członkiem a. v. e. c. - Europejskiego Stowarzyszenia Producentów, Importerów i Eksporterów Mięsa Drobiowego z siedzibą w Kopenhadze.

Prezesem KRD-IG jest Rajmund Paczkowski.

Zapraszamy do przystąpienia w poczet członków naszej Izby.

Tylko wspólnie możemy zabiegać o nasze sprawy.

Copyright © 2009 Krajowa Rada Drobiarstwa
Projektowanie stron Toruń